ΕΞΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!





Μετά την πρόσφατη εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι «φίλοι» μας οι Αμερικάνοι είπαν να φέρουν να μας επισκεφτεί ένα ακόμα στέλεχος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, αυτή τη φορά τον απερχόμενο πρόεδρό τους. Έτσι, στις 15-16 Νοέμβρη έρχεται ο «κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης» (παρ' όλο που έχει κάνει ρεκόρ βομβαρδισμών και επεμβάσεων όσο είναι στην προεδρία των ΗΠΑ) Μπαράκ Ομπάμα, για να επισκεφθεί την χώρα μας και να μιλήσει με τον Τσίπρα για τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου. Καθόλου τυχαία δεν είναι και η ημερομηνία της άφιξής του, πέφτοντας πάνω στον τριήμερο γιορτασμό της αντιιμπεριαλιστικής-αντιφασιστικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, γεγονός που συνιστά τεράστιου μεγέθους πρόκληση.

Η επίσκεψη αυτή δείχνει για ακόμα μια φορά το καθεστώς εξάρτησης της ελληνικής αστικής τάξης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία, είτε μέσω του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ, είτε με πιο ωμές επεμβάσεις, να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει για άλλη μια φορά να δείξει την υποταγή της στο καθεστώς της εξάρτησης και πατώντας πάνω στο «ανήκουμε στη Δύση», θέλει να πείσει τον λαό ότι η μόνη διέξοδος είναι να κατεβάσουμε τα κεφάλια μας και να περιμένουμε για κανένα ψίχουλο από τους «φίλους» μας τους ιμπεριαλιστές.

Αυτό που δεν λένε είναι ότι ο Ομπάμα έρχεται για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των μεγαλύτερων μακελάρηδων του κόσμου, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών τους, θα συνεχίσουν την πολιτική της σφαγής ολόκληρων λαών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων. Μάλιστα, η συγκυρία είναι πολύ συγκεκριμένη, με την αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας να χτυπά κόκκινο. Δεν είναι μόνο το ζήτημα του Συριακού, που συνεχίζει να αναδεικνύει το μπλοκάρισμα των ιμπεριαλιστών σε ένα ακόμα πεδίο, αλλά και οι συνολικότερες κινήσεις και στα δύο στρατόπεδα, με πιο επικίνδυνη τη φιλολογία στα πλαίσια της αμερικάνικης αστικής τάξης για χρήση του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει την επίσκεψη ως μια ευκαιρία για να αποκτήσει ένα διαπραγματευτικό χαρτί για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους απέναντι στην «κακή» και «αμετακίνητη» Μέρκελ. Η αλήθεια είναι βέβαια πολύ διαφορετική. Αρχικά, η πρόσφατη ιστορία έδειξε ότι σε καμία θέση δεν είναι η αστική τάξη της χώρας (και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση) να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστών προς όφελος της (η τελευταία προσπάθεια οδήγησε στο 3ο μνημόνιο). Ακόμα περισσότερο, ο Ομπάμα όχι απλώς δεν έρχεται για να δώσει κάτι στον λαό, αλλά κυρίως έρχεται για να πάρει. Να πάρει την εξασφάλιση ότι οι κυβερνήσεις της περιοχής θα ευθυγραμμιστούν πλήρως με τα αμερικάνικα σχέδια για τη Συρία, αλλά και ευρύτερα για τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία να ξεσκεπάσει το θέατρο του παραλόγου που έχουν στήσει γύρω από την επίσκεψη Ομπάμα, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ο νούμερο ένα εχθρός όλων των λαών του κόσμου είναι φίλος μας και ότι θέλει να μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση. Να τους δείξουμε ότι εμείς δεν περιμένουμε λύσεις, ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από καλοθελητές του συστήματος, πόσο μάλλον από ιμπεριαλιστές. Ότι εμείς βρίσκουμε τη διέξοδο στους αγώνες του λαού και της νεολαίας και στο κίνημα με αντιιμπεριαλιστικά-αντικαπιταλιστικά-αντισυνδιαχειριστικά χαρακτηριστικά.

Πρέπει να βγούμε όλοι στον δρόμο και να διαδηλώσουμε ενάντια στον Ομπάμα και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας στον δρόμο και να απαιτήσουμε να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου και να σταματήσει ο τόπος μας να γίνεται ορμητήριο φονιάδων. Να θυμηθούμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το ’73: όπως τότε εξέφραζαν τα αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα με το «ΕΞΩ αι ΗΠΑ», σήμερα να φωνάξουμε στους δρόμους «ΕΞΩ ο ΟΜΠΑΜΑ και οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ των ΛΑΩΝ»!

· ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

· ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

· ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

· ΕΞΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!



Σχόλια