ΚΟΥΜΗΣ-ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΜΑΣ





16 Νοέμβρη - Η αστυνομία δολοφονεί Κουμή - Κανελλοπούλου

Ενώ πλησιάζει η έβδομη επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η επάνοδος της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ (Οκτώβρης 1980), καθώς και η έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για την ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των αμερικάνικων βάσεων, έχει φουντώσει τα αντιμπεριαλιστικά-αντιαμερικάνικα αισθήματα του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση Ράλλη αποφασίζει να απαγορεύσει την πραγματοποίηση της πορείας μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία για την αποφυγή τυχόν "επεισοδίων", και η ΕΦΕΕ σπεύδει να συμμορφωθεί με την απαγόρευση περιορίζοντας την πορεία μέχρι τη Βουλή, ενώ η εξωκοινοβουλευτική αριστερά καλεί το λαό και τη νεολαία να σπάσει την απαγόρευση και να πορευθεί μέχρι την πρεσβεία.

Η αστυνομία χτυπάει αδιακρίτως και δολοφονικά πάνω από 150 τραυματίες διαδηλωτές –οι δύο από σφαίρες– και δύο νεκροί.Η Σταματίνα Κανελλοπούλου, εργάτρια, 20 χρόνων, και ο Ιάκωβος Κουμής, φοιτητής της Νομικής από την Κύπρο 26 ετών, βρέθηκαν αναίσθητοι στον δρόμο.




17 Νοέμβρη 1985 - Δολοφονία Μιχάλη Καλτεζά
Κυριακή 17 Νοέμβρη του 1985 στην καθιερωμένη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου αστυνομικός δολοφονεί εν ψυχρώ τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά στην πλατεία Εξαρχείων.
Πέντε χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.Το χτύπημα των οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού σε μια ολομέτωπη επίθεση έχει αρχίσει. Υποτίμηση του νομίσματος, απαγόρευση των απεργιών. Η κυβέρνηση χρειαζόταν ένα όργιο βίας, ένα νεκρό 15χρονο για να τρομοκρατήσει το λαό και να παγώσει τις αντιδράσεις του.Η προκλητική παρουσία των ΜΑΤ και ΜΕΑ στην πορεία προμήνυε το τι θα ακολουθούσε. Η άνανδρη πισώπλατη, εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά ήταν η κατάληξη. Ο ηθικός αυτουργός, η κυβέρνηση που προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της.



ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ.ΑΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΑΝ ΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΨΕΙΣ Η ΕΝΟΧΕΣ.3 ΝΕΟΥΣ
ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝΕ.ΑΥΤΑ ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΥΠΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΑΜ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ .