Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Καμία δίωξη στους 5 Φοιτητές Συλληφθέντες με Ευρωένταλμα!


Ξημερώματα 12ης Νοέμβρη, ημέρα Πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές με αφορμή την προσαγωγή των συλληφθέντων μια μέρα μετά την διαδήλωση της 1ης Μάη στο Μιλάνο, στην οποία συμμετείχαν. Τους έχουν απαγγελθεί ορισμένες κατηγορίες γύρω από την συμμετοχή τους στη διαδήλωση και ζητούν την έκδοση τους στις ιταλικές αρχές.

Αυτή η ακραία καταστολή που εκφράζεται μέσα από την εφαρμογή του ευρωεντάλματος σύλληψης έχει αρχίσει να γίνεται πλέον πολιτική του συστήματος απέναντι σε αγωνιστές. Εφαρμόστηκε πολλές φορές για τη δίωξη Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με την κατηγορία ότι αυτοί ήταν μέλη αγωνιστικών οργανώσεων! Η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που με συστηματικό τρόπο προωθείται στο πλαίσιο της άγριας ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής επίθεσης στην εργατική τάξη και τους λαούς βρίσκει πεδίο εφαρμογής μέσω του αντιδραστικού ευρωεντάλματος. Εφαρμόζεται αυτή τη φορά σε βάρος και συμφοιτητών μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος συνεργάζεται με άλλα αστικά κράτη για την έκδοση οποιουδήποτε αμφισβητεί αυτό το σάπιο σύστημα.

Άξια αναφοράς είναι και η χρονική συγκυρία, στην οποία έλαβε χώρα αυτό το γεγονός, δηλαδή ημέρα απεργιακής διαδήλωσης και εν όψει των αντιιμεριαλιστικών διαδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη. Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε την «στήριξη» της απεργίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεργαζόταν με το ιταλικό κράτος για την έκδοση αυτών των φοιτητών. Είναι ξεκάθαρο ότι εν όψει του νέου γύρου επίθεσης στο λαό και στη νεολαία μας θέλουν τρομοκρατημένους και αφοπλισμένους. Μέσω των ακραίων κατασταλτικών μεθοδεύσεων που χρησιμοποιούν σπέρνουν τον φόβο, γιατί πολύ απλά οι ίδιοι φοβούνται τις αντιστάσεις μας.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις και καταγγέλλουμε τις πρακτικές του ελληνικού κράτους στα πλαίσια ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Πραγματοποιήθηκε μια μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στο Εφετείο Αθηνών και ήδη σε πολλές σχολές έχουν υπογραφεί ψηφίσματα στήριξης και θεωρούμε ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να παλευτεί δυναμικά μέσα στους συλλόγους. Τα όπλα μας απέναντι στην φασιστικοποίηση και στην τρομοκρατία είναι ο συλλογικός, οργανωμένος και ανυποχώρητος αγώνας.
Απαιτούμε :

* Καμία έκδοση των συμφοιτητών μας στις Ιταλικές Αρχές

* Καμία δίωξη και προφυλάκιση


Σχόλια