ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ




Πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα διαδήλωση για την 42η επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου με πολύ μαζικότητα, κυρίως νεολαία.Με πανό συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, η ΕΛΜΕ, η ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ,το ΚΚΕ (μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ,η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, η Λα.Εν. και ο α/α χώρος. Ξεχωριστεί συγκέντρωση είχε το ΚΚΕ.

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει και εφαρμόζει το 3ο πιο βάρβαρο μνημόνιο ανοίγοντας νέο κύκλο επίθεσης για τα δικαιώματα μας. Κομμάτι της επίθεσης και η ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, τρομοκρατία-συλλήψεις αγωνιστών(βλ. ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.) κ.λ.π.

Σε μια περίοδο που όλος ο πλανήτης φλέγεται μέσα από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, καθημερινές είναι οι εικόνες των βομβαρδισμών και των χιλιάδων προσφύγων.Μέσα σε αυτό το κλίμα η συγκυβέρνηση τάσσεται υπέρ τους με το γνωστό ''ανήκουμε στη δύση'' προσφέροντας την χώρα ως ορμητήριο στις επεμβάσεις τους. 
Η εξέγερση του πολυτεχνείου θέτει ακόμα και σήμερα επίκαιρα αιτήματα αλλά κυρίως την αναγκαιότητα της οργάνωσης της πάλης μας,κόντρα στις λογικές της απογοήτευσης και της ανάθεσης. Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας μέσα από τις σχολές συγκροτώντας ένα φοιτητικό κίνημα μαζικό στο πλάι του λαού και τις εργατικής τάξης. 

Ένα σχόλιο : Καθόλου δε βοηθάνε λογικές και πρακτικές αυτόκλητων χωροφυλάκων των συγκεντρώσεων, καθώς ο α/α χώρος αποφάσισε να μην κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία με αποτέλεσμα την σχετική φασαρία που δε βοηθά την συγκέντρωση. Όχι ότι μας έπιασε και καμία ευαισθησία για τους εκφραστές της πολιτικής των συμφερόντων των αστών, αλλά γνωστή η λογική μας, ότι αυτά τα αναλαμβάνει το μαζικό λαϊκό κίνημα να τα αντιμετωπίσει. Γιατί μόνο αυτό μπορεί.




Σχόλια