Οι αγώνες των εργαζόμενων δεν τρομοκρατούνται!


Να δώσει εξηγήσεις καλέστηκε σήμερα η πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σχετικά με το δίκαιο απεργιακό αγώνα τους, ενάντια στις απολύσεις 48 εργαζόμενων.

Καλέστηκε λοιπόν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια και πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα τους, που έγινε στο κέντρο της πόλης  .
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετείχαν με την παρακάτω προκήρυξη, με πανό και δικό τους διακριτό μπλοκ.




Οι αγώνες των εργαζόμενων δεν τρομοκρατούνται!

Αντίσταση και Πάλη παντού
για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή!


     Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέσω του καλέσματος σε απολογία της προέδρου του σωματείου, για το δίκαιο απεργιακό αγώνα τους, για την  υπεράσπιση  του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, κόντρα στις απολύσεις που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.


Στείλαν στη φυλακή τους μαθητές στη Λαμία που έκαναν κατάληψη για να διεκδικήσουν βιβλία και καθηγητές, συνέλαβαν και απάγγειλαν κατηγορίες σε μαθητές στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας που έκαναν κατάληψη, ενώ δεν είναι μακριά η επιστράτευση των εκπαιδευτικών το Μάη πριν καν ξεκινήσει η απεργία, η βίαιη λήψη γενετικού υλικού από κατοίκους στη Χαλκιδική, η καταστολή κινητοποιήσεων με χημικά και ΜΑΤ, η άνοδος φασιστικών μορφωμάτων και η «θεωρία των δύο άκρων» κτλ.

Όλα αυτά αποτελούν απόρροια της όξυνσης της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να διασφαλίσουν πως η όλο και πιο αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχίσει να επιβάλλεται! Εξοπλίζονται απέναντι στις λαϊκές και νεολαιίστικες αντιδράσεις κι αντιστάσεις, για να μπορούν να συνεχίσουν τις απολύσεις, τα κλεισίματα νοσοκομείων-σχολείων, το ξεπέταγμα της νεολαίας απ’την εκπαίδευση λόγω των ταξικών φραγμών, το ξεπούλημα της χώρας.  

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Απέναντι σε όλο αυτό, να απαντήσουμε με το άπλωμα των αγώνων και της αντίστασης, παντού. Απέναντι σε κάθε πτυχή της επίθεσης, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σε κάθε γειτονιά. Μόνο η δημιουργία εστιών αντίστασης στην υπάρχουσα βάρβαρη πολιτική και η ένωσή τους στο δρόμο, σ’ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και πάλης, μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση.

  • Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται – κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές
  • Κάτω η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής
  • Καμιά απόλυση εργαζόμενου
  • Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, στις σπουδές, στις ελευθερίες

Σχόλια